[...] W składzie nie ma nic wspomniane o tym, że siemię jest prażone. To jak to w końcu jest? W procesie prażenia pewnie uciekają wszystkie kwasy Omega-3. 2. Co do Gold Omega 3 - jakoś nie jestem zwolennikiem tabletek, więc raczej zostanę przy siemieniu lnianym i rybach. Nigdy nie wiadomo jakiego pochodzenia jest [...]
[...] mialem już ok. Normy. W trakcie przygotowan spadło na 25(co i tak jak widzę po waszych wynikach dosyć dobry wynik). Szła zwykle tylko niacyna(teraz nie jem już długo), kwasy omega, dobrej jakości oliwa jako źródło tłuszczu, koenzym q10. w życiu nie brałem żadnych bergamotow, cholesterol pro itd. Tak jak obserwuję różne kanały na yt, to [...]
[...] aby być najwyższej klasy przed treningowym drinkiem. Zawiera w sobie zaawansowaną mieszankę najwyższej klasy suplementów takich jak: boostery azotowe, kreatynę, aminokwasy, fosforany, witaminy, ekstrakty ziołowe oraz kompleks węglowodanów dla uzyskania większej pompy treningowej , zwiększenia ilości energii, wytrzymałości i siły. Z tymi [...]
[...] dziennie Wysokogatunkowy olej z ryb zimnowodnych, mianowany na zawartość kwasu eikozapentaenowego (EPA) i dokozaheksaenowego (DHA), uzupełniający dietę w wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3. Zażywanie kwasów Omega 3, przyczynia się do obniżenia poziomu trójglicerydów i tzw. złego cholesterolu LDL jednocześnie zwiększając poziom [...]
[...] mięśniową. Zasugerowano, że poprzez działanie przeciwzapalne zbliżone do działania niesteroidowych leków przeciw zapalnych, hamując potreningowy proces zapalny w mięśniach, kwasy tłuszczowe omega 3 mogą osłabiać syntezę białkową. Czy znane są wam jakieś badania potwierdzające tą tezę? Jeśli to prawda, to ciekawi mnie jak długo po spożyciu [...]
[...] takie jak wit. E i selen, oraz witaminy B1 i B2, potas, magnez, cynk i miedź. - Krakersy bez tłuszczu cukierniczego lub utwardzonego (sprawdę na etykie-cie). Zawarte w nim kwasy trans szkodzą twojemu sercu! Dodaj do koszyka - Chleb żytni razowy i pumpernikiel. Zrobisz z nich pożywne, wartościowe kanapki i tosty. Jedna kromka to odpowiednio: 90 [...]
Bardzo mocno odkopię temat ale zapytam się o pewną ciekawą rzecz - mianowicie, że nadmiar Omega-3 (przy czym według tej hipotezy to 3g omega-3 dziennie to nadmiar) szkodzi i to poważnie. Jakieś opinie? http://www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego,kwasy-omega-3-zwiekszaja-ryzyko-raka,artykul,1686015.html
[...] a. niedobór oraz niewłaściwa proporcja kwasów tłuszczowych Omega-3 względem Omega-6, b. zachwiana równowaga między utleniaczami (wolnymi rodnikami) i przeciwutleniaczami (kwasy Omega-3 mogą odbudować szkody powstałe w wyniku procesów utleniania zachodzących w komórkach mięśnia sercowego), c. nadmiar węglowodanów prostych w diecie, które [...]
[...] proporcja kwasów tłuszczowych Omega-3 względem Omega-6, b. zachwiana równowaga między utleniaczami(wolnymi rodnikami) i przeciwutleniaczami (!!!kwasy Omega-3 mogą odbudować szkody powstałe w wyniku procesów utleniania zachodzących w komórkach mięśnia sercowego!), c. nadmiar węglowodanów prostych [...]
[...] zostanę przy siemieniu lnianym i rybach. Nigdy nie wiadomo jakiego pochodzenia jest olej rybi znajdujący się w owych tabletkach i jaki jest stary. Natomiast w nasionach lnu kwasy Omega-3 tak łatwo nie utleniają się, więc nie trzeba się o to aż tak obawiać? kwasy z leinienia to ALA za to te o które powinieneś dbać najbardziej to epa i dha. Ala [...]
[...] omega-3 olej lniany wcale nie jest aż tak doskonałym ich źródłem. W czym zatem tkwi problem? Otóż z punktu widzenia zdrowia czy wysiłku sportowego najistostniejsze kwasy omega 3 to kwas EPA i DHA - i to one mają kluczowe znaczenie fizjologiczne. Sam kwas ALA (w oleju lnianym) może mieć istotne znaczenie jeżeli ulegnie zamianie do EPA i [...]
11.NATURELL Omega-3 120 kap. 17.00zł Nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 są ważne dla organizmu, ponieważ powstają z nich substancje (prostaglandyny) regulujące pracę układu krążenia, systemu odpornociowego i gospodarkę tłuszczową. Kwasy omega-3 obniżają również zbyt wysoki poziom cholesterolu i trójglicerydów. Stosowanie ich przez kilka miesięcy [...]
[...] się komórek i tkanek. Nie należy smażyć na olejach: kokosowym, słonecznikowym, kukurydzianym, z nasion winogron, arachidowym, sezamowym i sojowym.Oleje te bogate bogate w kwasy omega-6 należy spożywać wyłącznie w postaci surowej. Wtedy zapewniają one zapobieganie zakażeniom i pomagają w gojeniu się ran. Po trwającym 3-4 dni okresie [...]
[...] a 1:4 i jej zachowanie ma istotne znaczenie dla utrzymania równowagi organizmu. Kwasy omega-6 są prekursorami hormonów prozapalnych, tak zwanych prostaglandyn, podczas gdy kwasy omega-3 konkurując z odpowiednimi enzymami wykazują działanie antagonistyczne do kwasów omega-6. Dlatego nie dziwi fakt iż podwyższony poziom omega-6 wpływa na [...]
[...] się na roślinne. A to nie do końca prawda, ponieważ różne osoby różnie metabolizują tłuszcze roślinne. Oliwa z oliwek dla wielu osób nie jest dobrym tłuszczem, bo są w niej kwasy omega-3, a zwłaszcza omega-6. Jeżeli organizm nie może ich przerobić, to z tego tłuszczu powstają prostaglandyny, które – jak potwierdziło wiele badań – mogą mieć wpływ [...]
Tutaj masz autorstwa Ambroziaka dość fajny opis Słowa kluczowe: kortyzol, GABA, glutamina, witamina B6, kwasy tłuszczowe omega 3. Kortyzol to najbardziej znienawidzony hormon przez sportowców z dyscyplin sylwetkowych. Wpływ na ugruntowanie się tej fatalnej reputacji miały jego dwie, zasadnicze cechy: działanie promujące rozwój tkanki tłuszczowej [...]
Mam pytanie dotyczące supli ale żeby nie promować w dziale Scitec'a innych supli to zapytam inaczej niż normalnie :D A mianowicie jeśli mam kwasy omega-3 w kapsułkach i składowo są identyczne jak jedna najpopularniejszych marek jeśli chodzi o te kwasy to warto w nie zainwestować?? Pytanie w sumie troche retoryczne ale dodam ,że o tej marce nie [...]
[...] wynika że omega 9 i 6 (przy niedostatku omega 3) mogą sprzyjać rozwojowi raka http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwasy_t%C5%82uszczowe_omega-6 swoją droga nadmiar omega 3 tez nie jest wskazany, szczególnie u mężczyzn http://natemat.pl/73785,kwasy-omega-3-przyczyna-nowotworow czyli wychodzi że najzdrowsze są kwasy nasycone - jedzmy masło !!! :-)